Gunnar sitter och lutar sig mot en sten

Intresset för naturen har alltid funnits där. Jag var i yngre år med i friluftsfrämjandet och tyckte redan då att även utflykter i närmiljön var små äventyr. Att hela tiden upptäcka nya saker. Få följa naturens växlingar under året och se platser förvandlas beroende vilken årstid det är.

Min första kamera fick jag när jag konfirmerades. Redan då blev det mest naturbilder, speciellt vid de många fjällresor jag gjorde under tio år. Därefter kom studier i Norrköping/Linköping och nytt arbete i Karlskrona och då kom jag ifrån naturen och fotograferingen. 2004 skaffade jag min första kompakta digitalkamera och fick i och med den digitala tekniken tillgång till det digitala mörkrummet, ett mörkrum som jag saknade i yngre år. Vad jag skulle fotografera var för mig självklart, nu kunde jag återigen kombinera mina två stora intressen genom att syssla med naturfotografering.

Som jag tidigare nämnde, så har jag alltid varit mer intresserad av min närmiljö än att åka till främmande länder, därför håller jag mig till största delen till Skåne och Blekinge.

Skåne och Blekinge innehåller en stor mängd varierande landskaptyper. I norra Blekinge härskar de täta och mörka granskogarna. I mellersta Skåne och södra Blekinge finner man de mäktiga bokskogarna som på våren möter en med skira gröna färger. I södra Skåne finner man de stora öppna odlingslandskapen som man kan kombinera med stora mäktiga moln. Blekinge tillsammans med Skåne har en väldigt lång kustremsa med varierande utseende. I Blekinge finns kust där gräsängar möter havet endast med en smal remsa småsten. Letar man noga kan man också finna små mjukar hällar som möter havet. I södra Skåne dominerar sandstränderna för att avsluta med Kullabergs vilda klippor. Varför åka långt bort när det finns en fantastiska landskap i din närmiljö.